Kultúra

A Dunakanyarba látogatók kihagyhatatlan célpontja Esztergom. A történelmi város számtalan lehetőséget biztosít a királyok egykori lakhelyét felfedezni vágyók számára. A leginkább ismert turisztikai célpont az Esztergomi bazilika, melynek hatalmas méretei méltón emelik a világ legnagyobbjai közé. A város egész évben kínál programokat a idelátogatók számára. Kiemelt programsorozat a minden évben megrendezésre kerülő Szent István napok. (https://www.esztergom.hu/turizmus/)

Esztergomba látogatók egy rövid séta keretében a Mária Valéria hídon átérve Párkányba (Štúrovo) érkeznek. A város Duna-parti részéről pazar kilátás kínálkozik az Esztergomi bazilikára. A város egyik legnagyobb eseménye a minden év őszén megrendezésre kerülő Simon-Júda napi vásár, ami kicsiknek és nagyoknak is remek kikapcsolódást biztosít. (http://hu.sturovo.sk/  )

Esztergomtól minössze néhány kilóméterre a Visegrádi-hegység csúcsai közül emelkedik ki a Visegrádi vár, mely a Dunakanyar turisztikai látvánnyosságainak igazi ékköve. Az ide látogatók nem csak a vár történelmével, hanem a várból eléjük táruló kilátással is felejthetetlen élményt szerezhetnek. A vár szomszédságában a kicsiknek élménypark lehetőséget biztosít az aktiv kikapcsolódáshoz. A város egész évben programokat kínál a látogatóknak, de a Palotajátékok jelentik a legnagyobb eseményt az év során. Egy kellemes ebéd elfogyasztására (a mi kedvencünket) a Reneszánsz étterem kínálatát javasoljuk. 

Mindössze félórás autóutat követően elérhető a Dunakanyar kapujában fekvő Szentendre, mely művészeti és kulturális értékeivel ejti rabul a városba látogatókat. A számtalan látnivaló közül érdemes ellátogatni a Szentendrei skanzenbe, ahol színes programok sokaságával találkozhatunk. (http://skanzen.hu/hu/ ; http://iranyszentendre.hu/)

A Dunakanyarba látogatók kihagyhatatlan célpontja Esztergom. A történelmi város számtalan lehetőséget biztosít a királyok egykori lakhelyét felfedezni vágyók számára. A leginkább ismert turisztikai célpont az Esztergomi bazilika, melynek hatalmas méretei méltón emelik a világ legnagyobbjai közé. A város egész évben kínál programokat a idelátogatók számára." data-share-imageurl="">